Bezpieczny Hotel

Zasady bezpieczeństwa
Zasady bezpieczeństwa

Zasady bezpieczeństwa


W trosce o bezpieczeństwo i komfort wypoczynku naszych Gości, opracowaliśmy cały szereg działań których celem będzie zapewnienie Państwu bezpiecznego i i spokojnego pobytu w naszym hotelu. Priorytetem jest dla nas zdrowie, bezpieczeństwo i samopoczucie zarówno Gości jak i Personelu.

Wprowadziliśmy następujące zasady bezpieczeństwa związane z ochroną przed COVID-19

Powierzchnie ogólnodostępne:
Środki dezynfekujące ogólnodostępne - wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Gości, udostępnimy dozowniki ze środkiem dezynfekującym oraz rękawiczki jednorazowe. Będą umieszczone w widocznym miejscu.
Dezynfekcja powierzchni –  w celu zminimalizowania ryzyka rozprzestrzeniania się bakterii, wprowadzone zostaną systematyczne dezynfekcje powierzchni ogólnodostępnych.

Recepcja
Recepcja

Recepcja


Ograniczenie ilości osób – aby zapewnić niezbędne zasady bezpieczeństwa w czasie wszystkich czynności wykonywanych w recepcji, przy ladzie będzie mogła przebywać jedna osoba na stanowisko,
Zachowanie bezpiecznej odległości - Goście oczekujący na obsługę, zostaną poproszeni o zachowanie bezpiecznej odległości - minimum 2 metrów od siebie,
Dezynfekcja – drzwi, klamki, powierzchnia lady recepcyjnej, terminale, klucze, kanapy, fotele – będą na bieżąco dezynfekowane
Maseczki  można zakupić w Recepcji,
Przedmioty – przed poproszeniem kolejnej osoby pracownik Recepcji zdezynfekuje część lady, z którą Gość miał styczność.

Pokoje
Pokoje

Pokoje


Sprzątanie - podczas pobytu Gościa w hotelu, będzie wykonywane tylko na życzenie

Dezynfekcja – po wyjeździe Gościa będzie przeprowadzona pełna dezynfekcja pokoju oraz łazienki

Gastronomia
Gastronomia

Gastronomia


Zachowanie bezpiecznej odległości – personel dba o to, aby zachowana została bezpieczna odległość miedzy Gośćmi.

Dezynfekcja
– każdorazowo będą dezynfekowanie powierzchnie użytkowane przez Gościa (stoliki, krzesła, fotele, tace, karty menu),

Profilaktyka – sztućce i porcelana będą wyparzane.

Personel
Personel

Personel


Pracownicy zostaną odpowiednio przeszkoleni z  procedur i profilaktyki przed rozprzestrzenianiem się COVID-19.  Przeprowadzimy szkolenia naszego Personelu w zakresie bezpieczeństwa i zaleceń Ministerstwa Zdrowia,
Do dezynfekcji będą używane atestowane preparaty .
Wszyscy Pracownicy mający kontakt z żywnością, przestrzegają zasad: BHP, HACCP, dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych.

Dyrekcja Kadyny Folwark Hotel & SPA